Mibras kupio pogone Agroživa

Bez autora
Jun 16 2014

Kompanija Mibras iz Beograda kupila je deo kapaciteta Agroživa u stečaju i od ove nedelje trebalo bi da počne proizvodnju i preradu živinskog mesa u Žitištu. Predsednik opštine Žitište, Mitar Vučurović, rekao je novinarima da je Mibras kupio farmu u Vladimircima i inkubator u Vršcu i da je ta kompanija sklopila ugovore o zakupu s firmama u stečaju čiju je imovinu do sada koristio Agroživ. Rukovodstvo Mibrasa će sutra doći u prostorije Agroživa i, koliko znam, obaviće razgovor s radnicima i sindikalistima. Oni moraju da shvate da je sada ovo nova kompanija koja počinje od nule i da svi problemi vezani za neisplaćene zarade moraju biti rešeni u Agroživu i Srbijagasu, rekao je Vučurević.

Mibras kupio pogone AgroživaKompanija Mibras iz Beograda kupila je deo kapaciteta Agroživa u stečaju i od ove nedelje trebalo bi da počne proizvodnju i preradu živinskog mesa u Žitištu.

Predsednik opštine Žitište, Mitar Vučurović, rekao je novinarima da je Mibras kupio farmu u Vladimircima i inkubator u Vršcu i da je ta kompanija sklopila ugovore o zakupu s firmama u stečaju čiju je imovinu do sada koristio Agroživ.

"Rukovodstvo Mibrasa će sutra doći u prostorije Agroživa i, koliko znam, obaviće razgovor s radnicima i sindikalistima. Oni moraju da shvate da je sada ovo nova kompanija koja počinje od nule i da svi problemi vezani za neisplaćene zarade moraju biti rešeni u Agroživu i Srbijagasu", rekao je Vučurević.

On je istakao da su u Mibrasu spremni da za početak obezbede posao za oko 450 do 500 radnika, a da će za ostale biti pripremljen socijalni program.

Vučurević je istakao da je prilikom nedavnih razgovora s Dušanom Bajatovićem, direktorom Srbijagasa" preduzeća koje je vlasnik Agroživa, rečeno da bi prvo trebalo stvoriti uslove, odnosno deblokirati račune kako bi se zaostale zarade mogle isplatiti.

Deo radnika štrajkuje i danas jer zarade nisu dobili od početka ove godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik